Friday, January 05, 2007

Etica mobila

Sau cum sa ai o calatorie decenta in tramvaiul 41 in 5 pasi simpli.

1. Daca ai mai circulat cu 41, treci la pasul 2. Daca esti virgin, beleste ochii aici. Tramvaiele astea vin des - cam la un interval de 3 minute. Dar, din pacate, in timpul asta si statia se umple de romani integrati in UE. Nu te vei urca in primul tramvai, vei observa cum opreste nenea Batman si vei tine minte cam pe unde e usa cea mai apropiata de pozitia in care te afli. Dupa ce se urca romanii integrati in UE, te vei pozitiona in acel loc si vei astepta urmatorul tramvai [care deja se vede probabil]. E foarte mare posibilitatea ca ala sa opreasca asa incat tu sa te afli langa usa.

2. Nu fi bădăran. Urca-te calm in tramvai si du-te catre zona burdufului [unde mai zice si cum ca sa nu te sprijini de elementele articulatiei, dar tu te sprijini; e ca "Nu calcati iarba" - te invita sa prestezi despre tropăit]. Zona asta e cea mai bine protejata contra plimbarilor in tramvai. Se va reduce considerabil numarul de impingeri si calcari pe picioare la care ai fi supus in mod normal.

3. Se presupune ca ai prins un loc ql in zona burdufului [ZB], cat mai aproape de elementele articulatiei. Da, e riscant acolo, iti poti pierde viata, este periculos, trage fusta mai jos. Dar odata ajuns acolo, nu trebuie decat sa stai cu spatele catre ceilalti si sa fii atent la protofleu.

4. Nu te aseza pe scaun, chiar daca e langa tine. Cei din jurul tau vor fi invidiosi, te vor injura in gand, dar iti vor pregati o surpriza. Cand vei dori sa cobori, vei avea un drum lung de parcurs pana la usa. Vei intreba, ca tot romanu' integrat in UE, daca se coboara la prima. Ti se va spune ca desigur ca da. Dar vei ramane prost cand vei vedea ca nu se misca nimeni si tu nu vei putea coborî decat la urmatoarea.

5. Nu te feri de controlori. Astia urca la Casin sau la Agronomie. Daca te-ai pozitionat bine, ii poti vedea foarte bine cand urca si, pentru ca tramvaiul deja incepe sa se goleasca pe la statiile alea, vei putea face manevre de coborat rapid. Asta daca nu ai bilet. Daca totusi ai chef de joaca, fa cum face Gogu Kaizer [atentie! el are abonament. asta de la faza cu opritul 102ului intre statii cu jandarmi si politie, de care Gogu Kaizer a reusit totusi sa fuga ca o fetita de 5 ani]. Ansha. Deci vine controlorul, stabilesti contact vizual cu el, te uiti fix in oql lui stang, apoi in cel drept si astepti sa vina la tine. In tot acest timp tu il fixezi cu privirea. Sansele sa te ocoleasca sunt de 76,87%. Daca totusi te abordeaza, stai calm, ca ajungi la Piata Presei, cobori si poti sa ii zici ca ai o poolah sa-i dai.

Preste vu. [asta a fost in germana, pentru cei inadaptati lingvistic]

4 comments:

  1. un detaliu... zb e construită pentru doo tipuri de persoane:

    cele pâna în 1.5m înălţime, care vor presta ţinându-se de balustrada piesei de se roteşte la curbe;

    cele peste 2m înălţime, ce vor sta agăţaţi de barele din aer făra să atârne ca maimuţele.

    pentru restu'... surfs up duudes! a călatori cu 41 aglomerat în zb ţine de acţiune şi reacţiune: tu te împingi în toţi & toate şi ei se împing in tine. în final, sunteţi toţi integraţi în ue.

    ReplyDelete
  2. Hai ca mi-ati facut pofta sa mai merg cu 41...nu de alta da de la o vreme prea am devenit cartita, si merg cu metrou.

    ReplyDelete
  3. Ba ce degeabisti suntetzi ! ia incercati voi si alte sporturi (fi'v-ar 41 de ras) si intratzi dimineatza asa pe la orele 8.15...8.30 in 336 si mergetzi cu el de la apusului la roseti. E cool frate ! E mai tare ca 41... Ash putea spune ca e chiar ghei sa mergi cu el !
    :)))))))))))))
    Andrei... ;)

    ReplyDelete
  4. controlorii mai calca si prin zona plaza...

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.