Wednesday, August 09, 2006

Mail ep. 2

Gogu Kaizer a primit pe mail, din nou, partea a doua a incercarii dl-ui Pulea Spataru de a cuceri inima fetei care l-a vrajit. De remarcat ca omu' nu a scris nimic care sa semene cu un raspuns la cuvintele pe care gagica respectiva i le-a trimis in episodul 1. Omu' zice asa:

"Omorand lent misoginismul anilor de avant, ma indrept prin toate simturile catre clipa de adevar...Adevarul celor care vad in rosu pasiune si in lacrimi doar un inceput catre cunoastere. Dar cunoastere ca antipodul furiei, seara ca sinonim al linistii, sarutul ca raspuns la intrebarea freamatului trupului suav.

Trup, sani, coapse, par, viata, copil, imbratisare, daruire, inocenta, protectie. Un copil pierdut lasat prada simturilor se intreaba in sfera de fum "cum se stinge singuratatea?” Eu, lasand copilul sa iti vorbeasca, te intreb: poti sa vezi dincolo de fraze, cuvinte si litere? Poti citi emotia pura din spatele vorbelor mari si in acelasi timp limitate de mesajul lor singular? Uita, copila, uita de realitatea pacatului trupesc, imbalsamat in sila si durerea celor care nu cunosc lumina sufletului! Te rog uita de frica si scarba sexului murdar de propria frica. Dar numai pret de cat ii ia primul fulg de nea sa atinga realul.

Pierduti suntem in etichete si vorbe mari dar minuscule prin forta, caci forta si puritatea cuvantului "iubire" depaseste aroganta snobismului. Ne jucam cu acele constructe dar percepem prin simturi...Si totusi...poti?"

La care raspunsul ce i-a fost dat de data asta este:

"Incetosata mintea fiindu-ti,
Sa inteleg incerc acum…
Sa fac loc unui pic de mila?
Dar nu pot …
Frate esti nebun!

Ce oare-n mintea-ti se intampla?
De ce absurd cuvântu-ti e?
De ce nu pui rusinea-n fata?
Si sa ma lasi …
Absurdule.

Crezut-ai tu, cu mari cuvinte
Ca reusi-vei sa ajungi
La inima-mi ce altui-i data
Mai bine lasa, haide
Fugi!

Incheind, concluzia-mi este
Ca orice-as spune e-n zadar
Ca mintea-ngusta care-o porti
Hranita este ..
Din pahar!

O, dramaturg, doar o-ntrebare
In mintea-mi, se-adreseaza tie
Veni-va oare vremea-n care
Gandi-vei limpede …
-n a ta betie?

Am terminat, urmeaza-ti drumul
In abordarea Minuleasca
Retrage-te in lumea ta; sper
Mintea-ti sa se
Odihneasca …"


Lamuriri suplimentare: ce nu stia Pulea Spataru este ca gagica arata mail-ul pe care el il trimitea lui Neverending Thoughts, care elabora un raspuns pe masura. Cu alte cuvinte, Pulea se conversa de fapt cu N.T., iar gagica era un intermediar. Gogu Kaizer e de parare ca asa ar trebui sa pateasca fiecare martalog care spera sa impresioneze o veverita in acest stil.Iar pentru citirea normala a poeziei nu folosi Opera. E dampulea.

No comments:

Post a Comment

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.